O1 kombi dodatkowe głośniki w bagażniku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Tomasz73
    Classic
    • 2017
    • 0
    • Volkswagen

PieTrzaK, wczoraj się urodziłeś? :P przecież to norma :P
  • Tomasz73
    Elegance
    • 2013
    • 800

Po poprzednim aucie zostały mi prawie nowe głośniki blaupunkta, tak sobie pomyślałem, żeby zamontować je z tyłu jako głośniki nr 5 i 6, w otwieranych klapkach od apteczki itd. Jedyny problem jaki mnie nurtuje to pytanie, czy da radę podpiąć się do kabli tylnych głośników i czy ta operacja nie wpłynie na ich działanie?

W związku z powyższym pytanie do posiadaczy O1 kombi o sposób rozebrania górnych paneli maskujących głośniki.
    Tomek

Sprzedam m3 40m w Częstochowie oś Trzech Wieszczów

Komentarz

• dd4a
      Drive
      • 2014
      • 81

chcesz je zmostkować .... wydaje mi się że nie będzie problemu i jakoś powinna być bez zmian oporu dodatkowego nie ma

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Tomasz73, W moim combi też chciałem kiedyś założyć głośniki do bagażnika ale na forum mi odradzali natomiast podpowiedzieli mi co by wygłuszyć przednie drzwi.dać dystanse z mdf-u.Tak zrobiłem i byłem w szoku.Na ori sprzęcie muza tak napie...la że szok.Zmieniłem ino gwizdki,dałem c GolfaIV.Tyłu i tak nie będziesz dobrze słyszał,skup sie lepiej na przodzie
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

• Tomasz73
          Elegance
          • 2013
          • 800

czym wygłuszałeś, z przodu wstawiłem Magnat, ale nadal czegoś mi brakuje, dodatkowo przy głębokich basach, mam wrażenie że dźwięk przenosi drgania na drzwi.
          Co do tyłu to mam spadkowe blaupunkty 13cm prawie nówki, więc chciałem je jakoś wykorzystać, więc pomyślałem o tyle
          Tomek

Komentarz

• innotic
            Ambiente
            • 2013
            • 111
            • Octavia I (1U2)
            • AGU 1.8 20VT 150 KM

Jeśli brakuje Ci basu to proponuję subwoofer w boczek w który sam się zaopatrzyłem jakieś pół roku temu. Zakłada się go we wnękę za lewym nadkolem, jest obity wykładziną bardzo podobną do oryginalnej wyścielającej bagażnik i całość nie wystaje za nadkole zostawiając pełną szerokość bagażnika. Zrobiony jest pod głośnik 10". Cena troszkę zaporowa bo sam kosztuje 300zł, dolicz tutaj jeszcze okablowanie, wzmacniacz i sam głośnik i trochę wyniesie, ale sądzę że warto. Ja jestem zadowolony.
            Teraz tak czytam i wyszło jak reklama, przez to nie daję żadnych linków gdzie kupiłem, no chyba że ktoś będzie zainteresowany. Mogę też porobić fotki
            >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
            >>Link alternatywny<<

Komentarz

• Tomasz73
              Elegance
              • 2013
              • 800

ile to kosztowało?
              Tomek

Komentarz

• Pixon
                Rider
                • 2013
                • 541
                • Fabia (NJ3)

Zabudowa 300 zł, Głośnik niskotonowy 250 mm ~100 zł, Wzmacniacz ~150 zł, przewody głośnikowe w zależności o jakiej średnicy chcesz zamontować ok. 50 zł na pewno. Tania zabawa to nie jest

Zacząłbym od tego co napisał anioł czyli wygłuszenia drzwi i kupnie dystansów - budżetowo wyjdzie Cie to ok. 200 zl. Ja niedługo będę to robił u siebie więc zdam relację w swoim temacie.
                Tempo!! I tak cały tydzień, życie idzie jak na spidzie!

Komentarz

• innotic
                  Ambiente
                  • 2013
                  • 111
                  • Octavia I (1U2)
                  • AGU 1.8 20VT 150 KM

Troche wyszlo, ale zrobione do porzadku. Wygluszanie drzwi jak najbardziej polecam, robilem to w Golfie, efekt rewelacyjny. Skoda tez czeka na Helixy 62C i wygluszenie, na razie sa tylko dystanse
                  >> Serwisujesz swoją Skodę? Ściągnij książki "Sam Naprawiam - Octavia I" <<
                  >>Link alternatywny<<

Komentarz

• Tomasz73
                    Elegance
                    • 2013
                    • 800

Zamieszczone przez Pixon
                    Zabudowa 300 zł, Głośnik niskotonowy 250 mm ~100 zł, Wzmacniacz ~150 zł, przewody głośnikowe w zależności o jakiej średnicy chcesz zamontować ok. 50 zł na pewno. Tania zabawa to nie jest

Zacząłbym od tego co napisał anioł czyli wygłuszenia drzwi i kupnie dystansów - budżetowo wyjdzie Cie to ok. 200 zl. Ja niedługo będę to robił u siebie więc zdam relację w swoim temacie.
                    Proszę o fotorelację :szeroki_usmiech
                    Tomek

Komentarz

Pracuję...